Kirja

Kaupungin piirteet

Kaupungin piirteet

Kirjan asiantuntija-artikkelit lähestyvät rakennetun Helsingin ominaispiirteitä useasta näkökulmasta.

Ilmainen toimitus
59 €

Kirjan asiantuntija-artikkelit lähestyvät rakennetun Helsingin ominaispiirteitä useasta näkökulmasta. Artikkeleissa painotetaan kunkin aiheen historiallista taustaa, tapahtuneen ja jatkuvan muutoksen luonnetta ja merkityksiä. Kiertohaastattelulla kartoitetaan ja arvotetaan Helsingin ominaispiirteitä noin 20 henkilökohtaisesta näkökulmasta. Haastateltavat ovat syntyneet yhdeksällä eri vuosikymmenellä. Asiantuntijoiden lisäksi mukana on mm. kirjailijoita, joilla on vahva tunneside kotikaupunkiinsa. Näiden lisäksi avataan näkökulmia Helsingin ulkopuolelta.

Kirjan toimittaa arkkitehti, taiteilijaprofessori Juha Ilonen, useiden Helsinki-aiheisten kirjojen tekijä ja valokuvaaja. Juha Ilonen vastaa myös kirjan ulkoasusta ja artikkeleita tukevasta valokuvaesseestä. Kirja julkaistaan kolmikielisenä keväällä 2017, kun Stiftelsen Pro Helsingfors / Pro Helsinki Säätiö täyttää sata vuotta. Julkaisun yhteydessä järjestetään seminaari.

Pro Helsinki -säätiön perusti kauppaneuvos Julius Tallberg vuonna 1917 ”kaupungin kaunistamiseksi ja luonnon suojelemiseksi”. Sen tunnetuimpia aikaansaannoksia ovat Felix Nylundin Kolmen sepän patsas sekä Engelin ja Ehrenströmin muistoreliefi Kansalliskirjaston muurissa Yliopistonkadulla. Säätiö myös vaikutti ratkaisevasti Kaartin kasarmin julkisivun säilymiseen toisen maailmansodan pommitusvaurioiden jälkeen. Säätiö on julkaissut kirjat ”Vår stad – en bok om Helsingfors” v. 1947 ja ”Helsingin asemakaavahistoriallinen kartasto” v. 1969.

Sivuja 240
Koko 240 x 340
ISBN 978-952-5671-76-6
Kustantaja Kustannusosakeyhtiö AtlasArt